Предстоящи работилници

 • ЧЪНК и Цвете [София]
  нд, 01.08
  Багра АРТ Студио
  1 авг, 11:00 – 17:00
  Багра АРТ Студио, ul. "Tsar Samuil" 29, 1000 Sofia Center, Sofia, Bulgaria
  Чрез основни и нестандартни техники по свещолеене ще си сътворим ароматни свещи "ЧЪНК" и "Цвете".
  Споделяне
 • Ледена свещ и свещ "Еднорог" [София]
  29 авг, 11:00 – 17:00
  Багра АРТ Студио, ul. "Tsar Samuil" 29, 1000 Sofia Center, Sofia, Bulgaria
  Чрез основни и нестандартни техники по свещолеене ще си сътворим ароматни свещи "ЛЕД" и "Еднорог".
  Споделяне

Работилница за свещи “От Любов” съществува от м. Декември 2014 г. - мобилна е и има участия в над 6 града и стотици участници, с възможност да гостува във всяко населено място. Пригодена за всички възрасти, работилницата потапя участниците си в магията на свещолеенето и показва тънкостите на този древен занаят, смесени със съвременни техники.

 

Доказало се като изключителен метод на справяне със стреса, свещолеенето е арт-терапевтичен процес, подпомагащ участниците да концентрират вниманието и усилията си върху търпеливото създаване на същинско произведение на изкуството - плод на собственото им въображение чрез развитието на фината моторика (фините движения на пръстите на ръцете).

 

В този вид творчество участникът не само създава собствен продукт с художествена стойност, но и усеща своеобразна емоционална промяна, поради силната сетивност на прилаганите в нея материали, цветове и аромати. Чрез моделирането на свещта се постига нов поглед върху „художествените избори като лична проекция“, които се отработват на практика по време на различните етапи в творческия процес.

 

За това говорят и готовите произведения на финала – ароматните свещи представляват, образно казано, красотата на всеки един, със своята уникална картина, ухание, цвят и въздействие. Така хората, преминали обучението, остават в силна емоционална връзка както със своето произведение, така и с релаксираното състояние в края на заниманията, което засилва трансформиращия ефект на този вид изкуство-терапия.

 

Малко, като алхимия, е цялата работа – ясно ти е, че работиш с „нещо“, което все още не познаваш и което ще стане видимо чак в края на заниманията. Както са различни участниците, така и произведенията са уникални:  някои са по-чувствителни, други са по-ярки и комуникативни, трети са силно емоционални. Различни свещи, с различна душа и аромат…

Галерия на видовете свещи, които творим в нашите работилници: