top of page

На тази страница ще може да разберете повече за полускъпоценните камъни и кристали, които използваме за някои от моделите свещи, и които магьосницата Dea Things използва в своите бижута за съвместния ни проект - свещ с мистериозно бижу

Авантюрин - Носи късмет, независимо от оцветяването му, но най-мощен в това отношение изглежда зеления Авантюрин. Той дава на ползвателя си вътрешно равновесие и стимулира процеса на сънуване. Смята се, че оказва положителен ефект върху психиката и укрепва самочувствието. Това е идеален камък за онези, които търсят позитивен възглед за живота.
 

Амазонит - Намалява самостоятелното вредно поведение. Увеличава самоуважението и увереността. Този камък успокоява мозъка и нервната система, помага да филтрирате получената информация и да я комбинирате с интуиция, за да се подобри способността ви да си сътрудничите с други хора. Камъкът много помага на хора, които са в сферата на изкуството, повишавайки креативността им и способността да изразяват себе .
 

Аметист - Известен е като камъка на „духовността и доволството”, има успокояващ и релаксиращ ефект върху хората и насърчава здравословните навици за сън, когато са поставени върху тялото или под възглавницата. Аметистът помага да контролираме негативните мисли и ни дава проницателност в бизнес делата. Камъкът отваря вратите към духовните преживявания и може да предпазва притежателя си от черна магия. Известен е като камъка на промяната и може да донесе всякакъв вид промяна във вашия живот. Помага и за преодоляването на стари емоционални рани и заздравява психиката. Той укрепва и развива интуицията, вдъхновението и стремежите за достигане на по-високо духовно ниво.
 

Аметрин - Двойната природа на Аметрина прави много ефективен при пречистването на всички чакри и ви помага да постигнете здравословен физически баланс. Притежава всички метафизични свойства на аметиста и цитрина. Помага ви да откриете божественото във всичко и да достигате по-високи нива на съзнанието по време на медитация. Двойствеността на аметрина го прави мощен спътник за творческа, лечебна и психическа работа.
 

Апатит - Свързва се основно с гърлената чакра. Този камък създава усещане за топлина и хармония и ще спомогне за преодоляване на проблемите. Апатитът подобрява възможностите ни да изучаваме нещата, засилва въображението и увеличава самоувереността. Спомага достигането на по-високи нива на медитация и избистря съзнанието ни.

Продължителното носене на Апатит води до духовното състояние на безусловна любов. Камъкът ви помага да се освободите от ненужните хора, предмети и аспекти на живота и подобрява психическите ви способности и креативност. Апатитът е много полезен, когато искаме да се отървем от някой или нещо в живота си. Става въпрос за хора или предмети, които вече не са подходящи за вас и ви нанасят вреда. Използвайте го докато размишлявате по тези въпроси.

Синият Апатит се свързва с много високо ниво на духовно ръководство, което не се достига често. Има лечебни свойства върху сърцето и емоционалните проблеми.

Ахат
- Смелост, дълголетие, любов, лечебни свойства и защита. Това е един от най-древните известни камъни използвани за късмет и лечебни свойства. Използва се за защита от бури и мълнии и защитава децата от опасности. Този камък помага при лечение на заболявания на панкреаса и подобряване на кръвообръщението. Различните видове и цветове ахат имат допълнителни свойства.
 

Карнеол - Засилва концентрацията и ни помага да се абстрахираме от това, което говорят другите за нас. Увеличава самоуважението и съдейства за бързия успех в кариерата. Той стимулира творческото начало, разсейва негативните енергии и ги заменя с положителни. Помага ви да намерите насоките в живота си и засилва чувството у вас, че контролирате живота си. Това прави Карнеола отличен камък за онези, които смятат, че живота им не отива на никъде. Той балансира творческите и организационни способности, отваря врати и засилва шансовете да осъществите плановете си. Носете този камък, за да попречите на други хора да четат мислите ви или на тъмни сили да се опитат да повлияят на съзнанието ви. Има доста легенди свързани с Карнеола, които разказват, че този камък защитава душата в пътуването след смъртта и я предпазва от злото.
 

Кианит - Скъпоценен камък, който не натрупва отрицателна енергия и за това не е нужно да бъде почистван и зареждан. Кианитът носи спокойствие и мир и подобрява комуникацията и психическата осведоменост. Той подобрява и подкрепя посредническите усилия.

Кианитът е идеален камък за носене около врата, тъй като има благоприятен ефект върху гърлото. Стимулира способността да се говори по-лесно и да изразиш себе си по-ясно. Много е полезен, ако сте започнали да изучавате нов език.
 

Лабрадорит - Според една легенда на ескимосите, северното сияние някога е било затворено в скалите около остров Лабрадор. Тя разказва за войн ескимос, който освободил сиянието, като ударил скалите с копието си. Част от него обаче останало в скалите и така според легендата се е родил този красив минерал, известен като Лабрадорит. За Лабрадорита традиционно се казва, че е камък, който носи късмет. Лабрадорита бързо ще ви освободи от тревожност, депресия и безнадежност и ще ги замени с ентусиазъм, самочувствие и вдъхновение. Той разсейва негативността и подобрява яснотата на мисълта. Подобрява и способността да си сътрудничите с другите в хармония.

Лабрадоритът дава постоянство, сила и интуиция в моменти на конфликти и промени. Полезен е при лечение очите, мозъка и регулира метаболизма и процеса на храносмилане. Той засилва интуицията и психическото възприятие и помага на този който го носи да се освободи от предрасъдъците и да разбере съдбата си.
 

Лапис лазули или лазурит - подобрява информираността, проницателността и интелекта. Той е носител на древните знания и мъдрост, носейки спокойствие и обективност. Лапис Лазули е свързан с Юпитер и поради това увеличава интелекта, мъдростта и лидерските качества. Камъкът е своеобразен щит срещу психически атаки. Той се използва и за лекуване на безсъние и освобождаване от тревоги. Камък на крале и кралици. Енергията на този камък е много висока и за да се възползвате максимално от нея, трябва да повишите вашата умствена, емоционална и духовна енергия. Камъкът ще ви помогне да видите по-детайлно проблемите, пред които се изправяте, и ще ви помогне да се освободите от негативно бреме, което носите в себе си.
 

Лунен камък - Този камък съдържа женската мъдрост и енергия и има отразяваща и успокояваща енергия. Помага за укрепване на интуицията и психическите възприятия и внася баланс и хармония. Според някои лунният камък има силата да сбъдва желания. Той е възприемчив и даващ любов. Това е прекрасен скъпоценен камък, който действа защитно. Поставен под възглавницата носи по-спокоен сън и често се използва като лек за безсъние, заедно с Аметист.
 

Малахит - Усилва сърдечната чакра. Той символизира разбирането за себе си и за другите и е идеален камък за медитация. Малахит е един от малкото камъни, които можете да използвате, за да изчистите и активирате всички чакри. Успокоява душата и освобождава стреса и помага за създаването на ново начало. Той повишава концентрацията и помага да намерим балансиран път между желанията на егото и нашата по-висока воля. Вдъхновява ни с идеи, които в крайна сметка ще ни помогнат да постигнем целите си. Малахитът придава допълнителна енергия и сила. Предпазва от негативност и физически опасности. Ако държите малахит близо до сърцето си това увеличава способността да обичате и така привличате любовта към теб.
 

Обсидиан - Помага за облекчаване на болката, намалява напрежението и ускорява физическото изцеление на раните. Той е отличен камък с който трябва да разполагате, тъй като преобразува негативната енергия в положителна. Неговите вибрации носят спокойствие и сигурност, и стабилизират енергиите на всички хора в помещението, в което се намира. Обсидианът е много ефективен камък, когато се използва за защитни ритуали. Чрез заземяване на духовната енергия във физическата равнина, Обсидианът свързва ума с емоциите. Усвояването и унищожаването на негативните енергии и почистването на подсъзнателните блокажи, води до освобождаване на стреса.
 

Оникс - Увеличава щастието, интуицията и инстинктите. Той също така помага да променим лошите си навици. Той е много силен защитен камък . Ониксът е добър камък за спортисти или хора, поставени под екстремно умствено и емоционално напрежение. Носи баланс на ума и тялото, както и силата на духа. Ониксът се препоръчва за непостоянните и вятърничави хора, защото ще им помогне да слязат на земята и да фокусират вниманието си. Този камък ще ви помогне да постигате целите и задачите си с по-голямо самочувствие.
 

Перла - Засилва честността и лоялността. Перлите носят успокоение на ползвателя си и го настройват за приливите и отливите в живота. Те носят чистота и насърчават вярата, любовта и почтенноста. Заради асоциациите си с водата и луната, перлите балансират емоциите, особено на водните знаци.

Перлите помагат да се свържете с Богинята и с нейната абсолютна женска енергия. Те са абсорбирани от природата и поради това трябва да се използват с повишено внимание. Ако се чувствате отрицателно настроен по-добре свалете перлите, защото те ще абсорбират отрицателната ви енергия.
 

Родохрозит - Тонизира и пречиства базовата, сакралната и сърдечната чакра и балансира умствените и емоционални процеси. Той е може би най-силният любовен камък, който лекува сърдечната чакра и съдейства за даването и получаването на любов. Използва се и за изчистване на нерешени емоционални проблеми. Той може да ви помогне и да откриете вашата цел в живота. Родохрозитът засилва и задържа енергия около ползвателя си или в определено помещение, ако е поставен в стая. Има силен ефект върху интуицията, творчеството и здравословния сън. Камъкът носи изцеление, комфорт, хармония и приятелство. Той насърчава гладките енергийни потоци, емоционалната изразителност, добротата, толерантността, състраданието и любов към себе си. Също така има невероятна двойственост. Родохрозитът предава допълнителна енергия и сила по време на изключителна физическа активност и успокоява емоциите и тялото, когато сме напрегнати.
 

Содалит - От дълбока древност содалитът е известен, като камъка на артисти, певци, художници и скулптори, защото се смята, че е в състояние да насърчава вдъхновение и творчество, като същевременно осигурява и защита.
 

Тигрово око - Със своя златист цвят Тигровото око се използва за увеличаване на благосъстоянието. Той насърчава смелостта, носи страст и физическа сила и това води до радостна перспектива и яснота на ума. Този камък си е изградил солидна репутация, че привлича богатство, пари и късмет. Той има и много силни духовни сили. Когато е осветен, светлината се движи като течност по камъка и това го прави отличен за гадаене. В историята Тигровото око се е използвало и за защита. Римските войници са го използвали по време на битка и за защита от черни магии. Той е и камък на късмета и се използва за отсяването на истината във всяка една ситуация. Той е топъл камък и засилва енергийните потоци минаващи през тялото.
 

Турмалин - Всички турмалини подобряват разбирателството, увеличават самочувствието и психичната енергия. Те неутрализират негативната енергия и разсейват страха и мъката, и помагат да се концентрираме по време на комуникация. Използват се за отпускане на тялото и ума, много силен защитен камък, особено в черно.
 

Унакит - Лечителите вярват, че Унакитът има способността да ви освободи от дълбоко погребана емоционална болка и да подпомогне оздравителния процес на организма. Много заболявания започват като незараснали травми на нашата психика, затова освобождаването на тези подтиснати психически чувства облекчава организма на клетъчно ниво. Той спомага и за заздравяване на органите, мускулите и тъканите. Унакитът се препоръчва за безопасно протичане на бременността и здравословен растеж на бебето, докато е в утробата на майката.
 

Флуорит - Подобрява общото здравословно състояние на цялото тяло и укрепва костната и мускулната система. Всички цветове Флуорит са добри за почистване на аурата. Защитава от психически атаки и укрепва съзнанието. Влияе най-силно на чакрата на третото око.

Син Флуорит – възстановява емоционалното равновесие и енергизира най-много сърдечната чакра.

Лилав Флуорит – укрепва психическото съзнание и може да отвори третото око. Помага най-много на чакрата на третото око.

Зелен Флуорит – камък за изцеление, насърчава изцелението на всички нива. Насърчава любовта към себе си и отваря чакрата на третото око.

Всички цветове на дъгата съдържащи се в тези камъни са важни балансьори и лечители.
 

Хематит - Въпреки асоциациите си с кръвта, е известен още и като камъка на ума. Той носи със себе си заземяваща и успокояваща енергия, която от своя страна създава организиране и фокусиране на ума. Съдейства за оригинално логическо мислене и засилва математическите знания. Хематитът намалява негативността и спомага за балансиране на ума, тялото и духа. Той действа като стабилизираща сила.
 

Хризокола - Свързва се с мира, спокойствието, интуицията, търпението и безусловната любов. Той има нежни и успокояващи качества, но е и важен източник на енергия и жизнена сила, особено за жените.

Хризоколата помага за изчистването на подсъзнанието от негативните чувства за вина, страх и напрежение и стимулира вътрешната сила. Той е изключително полезен за справяне с гнева и болката свързани с насилие или злоупотреби от всякакъв вид. Този камък насърчава ясната мисъл и неутралност и спокойното отношение по време на трудни времена. Ефикасно се използва за намаляване на нервността и раздразнителността. Хризоколата създава мост между земята и небето, между физическото и духовните нива.
 

Розов кварц - Често е наричан „любовният камък” или „сърдечният камък”, защото ви отваря към безусловната любов във всичките и форми: семейна, платонична и романтична. Освен, че ви носи много любов той понижава стреса и стимулира щастието и успокоението на душата. Помага да обичаш другите, както обичаш себе си.

Турмалиновият кварц може да върне енергията към този който я е изпратил, ако тя е негативна или още по-добре може да преобразува отрицателната енергия в положителна. Той може да балансира и Ин и Ян енергиите, и да ви освободи от отрицателните модели на поведение.
 

Яспис - Символизира силата и волята.

bottom of page