top of page

Бъди промяната!

Здравейте, приятели!


Свещи „От Любов“ с огромно удоволствие Ви представя една прекрасна инициатива, която организира съвместно с новите си приятели от Фондация „Училището на живота" .


Вероятно много от Вас се чудят какво да направят с остатъчния восък на свещите, който няма как да доизгорят. Вече има решение! За момента е само за територията на град Пловдив, но все пак е малка стъпка в правилната посока - да опазим Майката Земя.





Инициативата „Бъди Промяната“ е за всички Вас, които искат да се включват в опазването на природата чиста. Идеята е вместо да изхвърляме восъка на боклука, където той остава и пречи на рециклирането, от него да бъде направена нова линия ароматни и, както е характерно за нас, красиви свещи, излети с много любов към Вас и Планетата. Едно от най-прекрасните неща в тази кампания е, че всички сме полезни. Както сме казвали и преди, в тази статия, парафинът е полурафиниран или напълно рафиниран продукт, които се получава в процеса на нефтообработка, съответно отпадък. Парафините от своя страна се разделят на макрокристални восъци (парафин) и микрокристални восъци (церезин, петролатум и др.). При горенето на изцяло парафинови свещи във въздуха се изпускат бензол и тулол, за които е известно, че са канцерогенни. Това е причината в Свещи „От Любов“ да се използва минимално количество парафин, стремейки се да се създаде максимално безвреден продукт за Вас.


Остатъците обаче са не по-малко вредни за околната среда и тук вече може да се включите и Вие. Как? Много лесно:


1. Вие ни предавате Вашия остатъчен восък в магазин Via Déco в Пловдив, които се съгласиха да бъдат „домакин“ на тази съвместна инициатива

2. Свещи „От Любов“ създава нови изящни свещи

3. Вие отново се наслаждавате на уюта и аромата им





Вълнуваме се, защото това е първата ни съвместна работа с Фондация „Училището на живота“ и е, макар и мъничка, крачка към един по-добър и чист свят.


Тук е мястото да обясня какво е общото между Свещи „От Любов“ и тази неправителствена организация. И как ни хрумна тази идея за рециклирането на восъка?


Много е простичко... Запознах се с хората зад Фондацията покрай друга тяхна инициатива, свързана с препредаване на книги: "Остави книга, вземи книга", чийто „домакин“ е магазин Via Déco. Хареса ми тяхната идея, визията и философията, които отстояват. Целта им е да популяризират здравословен, екологичен и устойчив начин на живот сред обществото ни, като основната идея да се научим как да опазваме и разбираме природата. Ако ги следите, ще разберете, че те целят и поощряват образователни проекти с деца и младежи в сферата на екологията, биоземеделието и други направления, подпомагащи взаимодействието на модерния човек с околната среда.


И така в сладки приказки се появи идеята за съвместна работа.


Ще се радваме да прегърнете нашата идея за нови, ароматни и красиви свещи, създадени с Ваша помощ. Знаем, че една птичка пролет не прави, но всяка крачка към един по-чист свят е мъничка победа.

35 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page