top of page

Често задавани въпроси

Актуализирано: 15.10.2021 г.





Въпрос: Защо свещта ми отделя сажди?

Отговор: Саждите са естествено явление за всяка свещ. Ако свещта ви непрекъснато отделя сажди, това може да е резултат от натрупване на въглерод върху фитила, неправилно подрязване на фитила на свещта, прекалено дълго горене на свещта или изгаряне на свещта в зона, която получава черно опушване (за свещите в съдове).

Съвет: Ако наблюдавате отделяне на сажди, опитайте да отрежете фитила с дължина не по-малка от 8 мм и не по-голяма от 1 см., да загасите свещта ако гори повече от 3-4 часа, или да смените нейното местоположение.

***

Въпрос: Защо свещта ми не отделя силен аромат?

Отговор: Усещането на аромата винаги е субективно - някои хора усещат ароматите повече, а други по-малко. Но във всички случаи след време се появява привикване към аромата. Също така някои аромати са по-силни от други, но с времето всички аромати избледняват - нищо не е вечно. Синтетичните аромати издържат по-дълго време от етеричните.

Съвет: Може да преместите свещта в друга стая, където въздуха е неутрално ароматизиран, за да се усеща отново аромата. Едно неписано правило е, че свещите с един фитил са за по-малки стаи, свещите с два фитила са за стаи със средни размери и тези с три фитила са за по-големи помещения.

***

Въпрос: Защо свещта ми образува тунелче по средата? (Не успява да обгори хубаво восъка по ръба)

Отговор: Когато свещта образува тунелче по средата, вероятно тя не е горяла достатъчно дълго, за да може восъкът да бъде равномерно разтопен навсякъде.

Съвет: Оставете свещта да гори за 3-4 часа, за да може свещта да се изравни. ***


Въпрос: Какъв тип восък се използва в свещите?

Отговор: Нашите свещи са направени от восъчни смеси, някои свещи са от парафин и стеарин, други са от палмов восък, някои от гел восък, а имаме модели и от пчелен восък.

***

Въпрос: Съдържа ли се олово във използваните фитили?

Отговор: Не. Всички фитили, които използваме са 100% памучни или дървени и не съдържат следи от олово.

***

Въпрос: Какви видове аромати се използват за направата на свещите?

Отговор: Използваме висококачествени ароматни масла, специално разработени за свещолеене, както и български етерични масла. При поръчка клиента може да избере какъв вид да бъде маслото.

***

Въпрос: Свещите веган and cruelty free ли са?

Отговор: Да, нашите свещи са 100% веган и cruelty free, тъй като те не съдържат никакви животински продукти, нито са тествани върху животни. Само свещите от пчелен восък са с продукт, създаден от пчелите - пчелният восък е остатъчен продукт от кошерите и използването му в свещолеенето по никакъв начин не вреди на живота на пчелите.

227 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page